Kanser Cerrahisi
Cerrahi Onkoloji

Kanser vakalarında uygulanan modern cerrahi yöntemler, tedavinin başarı şansını artırır. Kanser cerrahisi yöntemlerini başarılı şekilde uygulayan ekibimiz sayesinde kalıcı olarak iyileşebilirsiniz.

Kolon Kanseri

Rektum kanseri

Mide Kanseri

Özofagus Kanseri

Pankreas Kanseri

Karaciğer Kanserleri

Safra kesesi ve safra yolu kanserleri

Dalak kanseri

Endokrin Pankreas Tümörleri

Troid Kanseri

Meme Kanseri

Da- Vinci Robot

Kanser vakalarının her geçen gün yaygınlaşması neticesinde yeni tedavi yöntemleri üzerine çalışmalar da hız kazanmıştır. Mevcut yöntemler, geçmiş yıllara nazaran hastaların daha kolay sağlığına kavuşmasını sağlar. Kanser cerrahisinde robotik teknikler kullanılır. Laparoskopik cerrahi teknikleri sayesinde hastanın operasyon öncesi ve sonrasında konforu korunur.

Kanser cerrahisindeki yöntemlerin temel amacı, hastalığın tamamen vücuttan uzaklaştırılmasıdır. Bu sayede hastanın tamamen iyileşmesi sağlanır. Kanser tedavilerinde erken teşhis önemlidir. Hastalığın erken safhada tespit edilmesi sayesinde hastanın sağlığına kavuşması kolaylaşır. Erken dönemde teşhis için hastaların bazı belirtileri önemsemesi gerekir:

  • Nedeni bilinmeyen kilo kaybı
  • Halsizlik, ateş, ağrı
  • Vücudun farklı noktalarında ortaya çıkan kitleler
  • Kanlı balgam
  • Ciltteki değişimler
  • Diş eti kanamaları, belirtiler arasındadır.

Çok sayıda kanser türü olsa da bazıları daha sık görülür. Akciğer, meme ve cilt kanseri en çok görülen türler arasındadır. Her yıl yüz binlerce insan kanser hastalığı ile mücadele etmektedir. Bu nedenle en ufak bir belirtide hekime başvurmalısınız.

Kanser Cerrahisi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kanser cerrahisi yöntemlerinin uygulanması için ilk olarak teşhis konulmalıdır. Kan testleri ya da çeşitli görüntüleme teknikleri ile teşhis aşaması tamamlanır. Bu yöntemlerle net sonuç alınamaması halinde biyopsi yapılır. Kanserin türüne göre hangi tedavilerin uygulanacağı belirlenir. Aynı zamanda cerrahi operasyonlar konusunda da kanser türüne göre farklı yöntemler izlenir. En sık kemoterapiye başvurulur. Radyoterapi, cerrahi müdahale, alternatif tıp teknikleri de tedavi sürecinde uygulanır. Hormon tedavisi, immünoterapi, ilik nakli gibi yöntemler de vardır.

Tedavi sürecinde hastalarda birtakım yan etkiler ortaya çıkabilir. Yorgunluk, ağrı ve mide bulantısı gibi farklı belirtiler yaşanabilir. Psikolojik açıdan iyi olmak da tedavi sürecinde önemlidir. Hastanın moralini yüksek tutması ve çevresindeki kişilerin de bu konuda destek olması gerekir. İyileşenler ve kanser olmayanlar belli detaylara dikkat ederek hastalık riskini azaltabilir. Sigara ve alkol tüketmemek, sağlıklı beslenmek, stressiz bir yaşam sürmek; kanserden korunma anlamında önemlidir.

Hangi Hastalıklar Kanser Cerrahisi İle Tedavi Edilir?

Kanser cerrahisi ile farklı hastalıkların tedavisi mümkündür. Bu hastalıklardan bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Ağız, böbrek, dil ve karaciğer kanserleri
  • Kolon, mesane kanseri, metastaz
  • Mide, pankreas, prostat kanseri
  • Yumurtalık, üretna, tiroid kanseri
  • Rahim ağzı ve safra kesesi kanseri
  • Akciğer kanseri

Çok sayıda kanser türü vardır. Kanser hastalığı genetik nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Sigara ve alkol tüketiminin aşırı seviyede olması halinde kanser riski artar. Obezite, stres, bazı ilaçlar ve kanserojen maruziyeti gibi nedenler de riskin yükselmesine yol açar. Risk faktörlerini hayatınızdan çıkardığınız takdirde kendinizi bu hastalıktan koruyabilirsiniz.

Kanser Cerrahisi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kanser cerrahisi konusunda doğru bilinen pek çok yanlış vardır. Bu da hastalığın iyileşme sürecini geciktirir. Kanser hastaları, tedavi süreci hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmelidir. Gerekli durumlarda hastanın psikolojik destek alması da sağlanmalıdır. Hasta, tedavi sürecini aksatmamalıdır. Kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemler uygulanırken ilaç kullanımı da önemlidir.

Hastalık sürecinde doktorun tavsiye etmediği alternatif yöntemlere başvurmamalısınız. Özellikle bitkisel ilaçların bilinçsiz şekilde kullanılması, ciddi sakıncalar doğurabilir. Kanser cerrahisi için hekim seçimi de son derece önemlidir. Ayrıca hastanın tedavi sürecinde sabırlı olması gerekir. Hastalığın türüne bağlı olarak iyileşme süresi değişir. Farklı yöntemlerin etkileri de hastadan hastaya farklılaşır. Bu nedenle tedavi sürecinde hekiminizle sağlıklı bir iletişim kurmanız ve ona güvenmeniz önemlidir. Asst. Prof. Dr. Vahit Mutlu ve ekibi, kanser türlerinin tedavisi için en doğru yöntemleri uygular. Siz de hastalığın teşhis ve tedavisi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.